Колико дуго можете држати пилетину у фрижидеру?

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 19:01

Колико дуго можете држати пилетину у фрижидеру?

Да ли сте се икада запитали колико дуго можете да држите пилетину у фрижидеру? Фото: Pixabay/kakyusei Америчко Министарство пољопривреде препоручује да пилетину поједете у року од два до три дана од куповине јер треба да се чува у фрижидеру на температури од око 4,5 степени.
Ризик >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од развоја бактерија је неизбежан ако пилетина остане у фрижидеру дуже од три-четири дана. Постоје две врсте бактерија које могу изазвати кварење хране. Једна врста су патогене бактерије које изазивају тровање храном или друге болести које се преносе храном, а друга су бактерије кварења које узрокују да храна има непријатан укус, изглед и мирис.
Увек је боље бити сигуран него ризиковати са храном за коју нисте сигурни да је још увек добра. С друге стране, замрзнуту пилетину можете држати у замрзивачу до четири месеца, преноси УСА Тодаи. Ако је то пилећи темељац или пилећи сос, онда га можете држати у замрзивачу до шест месеци, према УСДА. Пилеће медаљоне можете држати замрзнуте до три месеца.
Zamrznuli ste mleveno meso? Evo koliko može da stoji u zamrzivaču

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико дуго можете држати пилетину у фрижидеру? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.