Орлић са младима у Скупштини: Србија је на вашој страни

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 17:06

Орлић са младима у Скупштини: Србија је на вашој страни

У Скупштини Србије одржана је данас симулација јавне расправе о нацрту документа „Смернице младих за њихово учешће у заштити животне средине“, а коју је отворио председник парламента и председник Одбора за права детета Владимир Орлић. Фото: Танјуг/Скупштина Републике Србије Орлић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао младима да је ово прилика да упознају Народну скупштину и да из ње изађу са најлепшим утисцима, али и жељом да јој се поново врате. „Шта год радили сутра мислите о Србији, питајте се шта можете да урадите за своју земљу и све људе у њој и знајте да на својој страни данас имате своју државу, спремну да подржи младе људе, да подржи своју будућност, да подржи вас. Нек данашњи дан буде инспирација и подстицај за вас, као и за све који ће ваше идеје бити у прилици да реализују у будућности“, поручио је Орлић, саопштено је из Скупштине Србије.
Он је нагласио да је Народна скупштина кућа свих грађана, а пре свега младих, који су будућност Србије, те да се све активности које се у њој спроводе, процес усвајања закона, тичу живота сваког човека у Србији.
„Ви ћете данас имати прилику да учествујете у једној расправи налик онима које ми у Народној скупштини имамо, а која ће бити заснована на мерама које сте ви припремили кроз дијалог који сте водили у бројним локалним самоуправама, уз учешће преко 800 младих, на тему заштите животне средине, која је важна за све у свету данас, а наравно и за све у нашој земљи. Као што су за вас важни и добри путеви које градимо, фабрике и добре плате, нови здравствени центри, добре школе и универзитети, нови институти и технолошки паркови. Они значе добар живот за све“, рекао је Орлић.
Орлић је истакао да животна средина није само питање нашег односа према ономе шта смо наследили, већ и на који начин можемо да је пажљиво чувамо и додатно унапредимо. Рекао је да је животна средина велика тема за све, повезана са бројним темама и питањима, која захтевају добре и промишљене потезе. „Ово су питања којима би требало да се и ви бавите, јер вама припадају и наша Народна скупштина и све у нашој Србији, јер сте ви њена будућност. Ми то знамо и зато смо уз вас. Србија је на вашој страни“, поручио је Орлић.
Скуп је организовала организација Пријатељи деце Србије.
Gašić i Jurić potpisali Memorandum o saradnji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орлић са младима у Скупштини: Србија је на вашој страни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.