Мојсиловић: Војска Србије упутила захтев Кфору да заштити Србе на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 16:42

Мојсиловић: Војска Србије упутила захтев Кфору да заштити Србе на КиМ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је данас да је упутио захтев команди Кфора да предузиму хитне мере у заштити српског народа и његовог права на опстанак и додао да је Војска Србије спремна да у складу са Уставом Србије и повељом УН уколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << добије наређење од врховног команданта председника Србије Александра Вучића у потпуности изврши све задатке у односу на укупну безбедносну кризу. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Мојсиловић је рекао да је српски народ на КиМ изложен страшном погрому од стране режима премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, а да је њихова кривица једино у именима и презименима и томе што не желе да напусте своја огњишта.
„У складу са свим чињеницама, а и због коректне и професионалне сарадње које имамо, ја сам обавестио команданта КФОРА да са великом зебњом пратимо догађаје и захтевамо предузимање хитних мера у заштити српског народа и права на његов опстанак“, рекао је Мојсиловић на конференцији за медије.
Додао је да је то молба Војске Србије јединицама КФОР-а, целом КФОР-у и другим међународним безбедносним институцијама на Косову и Метохији.
„Војска Србије испуњавала је и испуњава све своје међународне правне обавезе које произилазе из резолуције УН 1244, Војнотехничког споразума и свих привремених процедура за рад и режим рада дуж административне линије, али је данас јасно да међународна заједница не испуњава своје обавезе“, навео је Мојсиловић.
Нагласио је да ће Војска Србије у складу са Уставом Србије и повељом УН бити спремна да испуни све своје задатке у односу на укупну безбедносну кризу, у потпуности, уколико добије наређење од врховног команданта.
Vujović u Aleksandrovcu: Država pomaže opštinama pogođenim poplavama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мојсиловић: Војска Србије упутила захтев Кфору да заштити Србе на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.