Вујовић у Александровцу: Држава помаже општинама погођеним поплавама

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 16:31

Вујовић у Александровцу: Држава помаже општинама погођеним поплавама

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, обишла је данас Александровац, општину у којој је проглашено стање елементарне непогоде и рекла да сви чланови Владе Србије интенивно раде како би се санирале последице елементраних непогода у свим локалним самоуправама које >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су погођене. Фото: Танјуг/Министарство заштите животне средине/Јована Рошул „Влада Србије јуче је донела Уредбу којом је значајно увећала износе за свих пет категорија оштећења породичним објектима у поплавама. Тако сада, за прву категорију оштећења, износ је повећан са 120 на 200 хиљада динара, док је рецимо за пету са 600 подигнут на 800 хиљада динара. Постављамо приоритете у сваком месту, и заједно ћемо пребродити и ове последице поплава“, нагласила је министарка Вујовић.
Вујовић, која је члан Радне групе за координацију активности на санирању последица поплава Владе Србије, разговарала је са житељима Александровца који су претрпели штету услед обилних падавина као и са руководством општине, које је представило приоритете за санацију. „Данас сам у Александровцу испред Владе републике Србије и као члан Радне групе. Желим да знате да сви чланови Владе Србије
интензивно раде са свих 56 локалних самоуправа, где је проглашено стање елементарне непогоде, да су консултације свакодневне и да заједно проналазимо најбољи начин да ублажимо последице и санирамо штету“, рекла је Вујовић.
Министарка је поручила да сви становници Александровца знају да је Држава уз њих и да Влада републике Србије ради на томе да се штета надокнади што је пре могуће, како у инфраструктури, тако и у пољопривреди.
Александровац је једно од места у којем је причињена велика штета. Пет мостова је потпуно уништено, а 15 је оштећено, навели су из Министарства.
Оштећено је и 10 асфалтних путева, отворило се 7 клизишта. Посебну штету претрпела су александровачка села, међу којима је и село Доброљупци.
Мештанима је вода улазила у кућу, а због порушеног моста између два села, пољопривредници немају приступ својим имањима. Порушен мост био је и једина спона којим су деца из села ишла у школу и вртић.
На основу евиденција јединице локалне самоуправе, оштећено је око 1600 породичних објеката у 56 општина и градова у којима је проглашена ванредна ситуација, настала услед јаких падавина и изливања водотокова.
Gašić i Jurić potpisali Memorandum o saradnji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вујовић у Александровцу: Држава помаже општинама погођеним поплавама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.