Српска листа: Дужност Еулекса и Кфора је да заштите грађане без обзира на националност

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 14:39

Српска листа: Дужност Еулекса и Кфора је да заштите грађане без обзира на националност

Српска листа оценила је данас да се неоснована и арбитрарна хапшења користе као метод прогона свега српског са Косова и Метохије, пред очима читаве међународне заједнице која је „својим ћутањем дала простор Куртију да се обрачуна са Србима“. Фото: Танјуг/Српска Листа Истовремено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Српска листа захтева од Еулекса и Кфора, а имајући у виду намеру да се неоснованим хапшењима застраше Срби на Косову и Метохији, посебно на северу, да најхитније распореде своје снаге и гарантују мир и безбедност свим грађанима, и на тај начин спрече Куртија да изазове хаос и одведе читав Балкан у сукобе.
„Њихова је дужност и обавеза да заштите грађане без обзира на националност јер је институционално насиље које Курти спроводи неиздрживо“, наводи се у саопштењу.
То је саопштено поводом хапшења Ненада Орловића, за кога се навоси да је отет на радном месту у Косовској Митровици од стране Куртијевог режима, свега, истиче се, неколико сати након разговора високог представника Европске уније са Куртијем у Бриселу.
„Ненад који је породичан човек, отац четворо деце је хонорарно радио у ауто перионици, да би остао на свом Косову и Метохији и отхранио своју децу. Његовим хапшењем наставља се Куртијев план по коме пола Срба треба протерати а пола ухапсити“, наводи Српска листа.
Treći dan protesta u Gračanici: Na KiM krivično delo biti Srbin

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српска листа: Дужност Еулекса и Кфора је да заштите грађане без обзира на националност се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.