Британија љута на САД због блокаде избора Воласа за шефа НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 13:00

Британија љута на САД због блокаде избора Воласа за шефа НАТО

Председник САД Џозеф Бајден је направио „лош потез“ према Великој Британији блокирањем Бена Воласа да се кандидује за шефа НАТО, рекли су извори из британске владе. Фото: Танјуг/AP Photo/Peter Dejong Британски министар одбране је био фаворит многих држава чланица да наследи касније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ове године Јенса Столтенберга, садашњег генералног секретара НАТО, пренео је британски лист „Телеграф“.
Волас је, међутим, у среду признао да се његова амбиција да „преузме узде“, коју је више пута јавно изражавао, сада „неће остварити“.
Владини извори су сугерисали да сада постоји бојазан да би могло да дође до погоршања „специјалних односа“ између две земље.
Сада се чини највероватњим да ће од Столтенберга, бившег норвешког премијера, бити затражено да одложи одлазак у пензију за 12 мсеци, првобитно предвиђену за касније ове године. „Ми би требало да будемо њихов најближи савезник. И ово је оно што добијамо“, казао је извор из британске владе.
„Телеграф“ пише да је амерички председник у почетку фаворизовао Мете Фредериксен, социјалистичку премијерку Данске, коју подржавају Француска и Немачка. Али један извор је рекао да се Бајден охладио према њој након што га није импресионирала током посете Вашингтону, раније овог месеца.
Kameron znao da je podmornica Titan uništena četiri dana ranije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија љута на САД због блокаде избора Воласа за шефа НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.