Већина Мађара подржава хитан прекид ватре у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 10:27

Већина Мађара подржава хитан прекид ватре у Украјини

Велика већина Мађара се слаже са позивима на хитан прекид ватре у Украјини, показали су закључци истраживања Института Незопонт који су данас објављени. Фото: Pixabay/Hermann Како се наводи, 75 одсто Мађара подржава позиве на хитан прекид ватре, док се само 15 одсто испитаника не слаже >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са потребом за примирјем, преноси агенција МТИ.
Додаје се да је подршка моменталном прекиду ватре подједанко висока у старосним групама 18-39 (73 одсто), 40-59 (77 одсто), као и ко оних који имају више од 60 година (76 одсто).
Када је реч о политичкој припадности, у истраживању се наводи да се 91 одсто провладиних бирача слаже са ставом владе да зараћене стране треба да започну преговоре и постигну мирно решење.
Истовремено, 58 одсто левичарских бирача се слаже са позивом на хитан прекид ватре, док се 30 процената њих не слаже са тим.
Институт Незопонт је спровео телефонску анкету између 12. и 14. јуна, на репрезентативном узорку од 1.000 особа.
U Ukrajini će 2025. godine početi proizvodnja turskih borbenih dronova Bajraktar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Већина Мађара подржава хитан прекид ватре у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.