Суд забранио мајци дечака који је починио масакр да располаже имовином

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 10:22

Суд забранио мајци дечака који је починио масакр да располаже имовином

Виши суд у Београду донео је решење којим је одредио привремену меру забране М.К, мајци дечака К.К. који је 3. маја починио масакр у основној школи „Владислав Рибникар“, да отуђи и оптерети непокретности чији је она власник. Фото: Танјуг/Владимир Порчић Како Танјуг сазнаје, ова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мера је донета на предлог извршних поверилаца, чланова породице једног од убијених ученика у ОШ „Владислав Рибникар“, ради обезбеђења будућег новчаног потраживања од извршног дужника, односно мајке М.К.
Реч је о више непокретности на територији Града Београда, те је истовремено одређен и упис забележбе ове забране у Катастар непокретности.
Такође, одређен је рок од 30 дана у којем су чланови породице једног од убијених ученика дужни да покрену парнични поступак ради накнаде нематеријалне штете због смрти блиског лица.
Ова мера може трајати до правноснажности окончања парничног поступка који породица покрене, а жалба не одлаже извршење.
Недавно је Виши суд у Београду забранио В.К. оцу дечака да располаже, отуђи и оптерети своју имовину, а сада је и мајци то забрањено. Отац дечака се налази у притвору који је почетком месеца продужен за још 30, а због сумње да је извршио кривично дело тешка дела против опште сигурности.
Сумњичи се да је он обучавао К.К. да пуца, као и да није обезбедио своје оружје по закону, јер је, како се сумња његов син 3. маја из очевог оружја убио девет ученика и чувара, а ранио шест ученика и наставницу.
Тужилаштво такође проверава да ли се у радњама М.К. мајке дечака стичу елементи кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица.
Nestvarna mesta: Manastir Petkovica (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суд забранио мајци дечака који је починио масакр да располаже имовином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.