Токио: Није нас Бајден убедио да повећамо војни буџет, сами смо одлучили

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 10:04

Токио: Није нас Бајден убедио да повећамо војни буџет, сами смо одлучили

Јапанска влада је данас демантовала тврдњу председника Америке Џозефа Бајдена да је убедио премијера Фумија Кишиду да повећа буџет за одбрану Јапана. Фото: Pixabay/sofi5t Портпарол јапанске владе Хироказу Мацуно је рекао да Бајденове изјаве могу навести на погрешан закључак, пошто >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су јапанске власти саме одлучиле да повећају буџет за одбрану. Мацуно је додао да је „нејасна” намера америчког председника, преноси агенција Кјодо.
Деманти је уследио након што је Бајден раније ове недеље рекао да је Јапан „експоненцијално” повеćао своје издатке за одбрану. Што је, тврди он, резултат његовог убеђивања Кишиде током њихова претходна три разговора.
Влада Јапана се у децембру прошле године обавезала да ће скоро удвостручити буџет за одбрану до краја марта 2028. године на око два одсто бруто домаћег производа. Упоредо са чланицама НАТО-а, услед све веће војне претње од суседа као што су Кина и Северна Кореја, подсећа јапанска агенција.
Rusija: FSB sprečila krijumčarenje radioaktivnog cezijuma-137 u Ukrajinu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Токио: Није нас Бајден убедио да повећамо војни буџет, сами смо одлучили се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.