ЕУ тражи да се Твитер усклади са новим прописима

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 08:38

ЕУ тражи да се Твитер усклади са новим прописима

Твитер мора да ојача своје ресурсе до 25. августа да би могао да се усклади са амбициозним новим европским законодавством о онлајн садржају, упозорио је европски комесар Тијери Бретон после састанка са Илоном Маском. Фото: Танјуг/AP/Jae C. Hong „Ако технологија није спремна, Твитер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мора да има довољно средстава да попуни празнину. Разговарао сам о тој специфичној теми са Маском”, рекао је синоћ Бретон новинарима после састанка у седишту Твитера у Сан Франциску.
Комесар Европске уније тренутно борави у Калифорнији да би осигурао да интернет гиганти попут Фејсбука, Инстаграма и Твитера буду спремни за закон о дигиталним услугама, који ће ступити на снагу крајем августа.
Закон је један од најамбициознијих прописа у погледу контроле онлајн садржаја од појаве друштвених мрежа. Он намеће дугачку листу правила платформама, тржиштима и претраживачима. Као што је обавеза да се „благовремено” реагује на уклањање било каквог незаконитог или штетног садржаја чим платформа добије сазнање о томе, преноси Бета-АФП.
Бретон је рекао да је на састанку поменуо неколико критичних области како би прописи постали одмах применљиви. Те области су злостављање деце и дезинформације о изборима. Комесар треба да се састане и са Марком Закербергом, шефом Мете, како би осигурао усклађеност Фејсбука и Инстаграма.
Међутим, већу пажњу привлачи Бретонов разговор са Маском јер нови власник Твитера брани готово неограничену слободу изражавања. Укључујући и када је садржај увредљив или подстиче дезинформације, мимо европских правила.
Hiljade korisnika prijavilo da im ne radi Jutjub

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ тражи да се Твитер усклади са новим прописима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.