Бајден и Моди: Односи САД и Индије јачи и динамичнији него икад

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 08:03

Бајден и Моди: Односи САД и Индије јачи и динамичнији него икад

Амерички председник Џо Бајден изјавио је да је однос између САД и Индије међу најважнијим на свету и да је јачи, ближи и динамичнији него у било ком тренутку у историји. Фото: Танјуг/AP/Evan Vucci Он је на заједничкој конференцији за новинаре са индијским премијером Нарендром Модијем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нагласио како две најмоћније демократије на свету сарађују на питањима као што су клима, здравствена заштита и свемир, рекавши да су економски односи САД и Индије „у процвату”.
„О питањима која су најважнија и која ће дефинисати будућност. Наше нације гледају једна на другу, укључујући критична регионална и глобална питања”, рекао је Бајден у уводној речи, преноси Асошиејтед прес.
Бајден је такође нагласио да штампа, верске и друге основне слободе треба да буду у сржи начина на који обе демократије функционишу.
Током састанка у Белој кући, Бајден је рекао да је са Модијем имао „конструктивну дискусију о демократским вредностима”. Док је Моди рекао „нема апсолутно никаквог простора за дискриминацију” говорећи о сопственој посвећености људским правима.
Kina zvanično protestovala zbog Bajdenovog nazivanja njenog predsednika diktatorom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден и Моди: Односи САД и Индије јачи и динамичнији него икад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.