Роман Абрамович крије новац у немачким фирмама

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 07:30

Роман Абрамович крије новац у немачким фирмама

Новац Романа Абрамовича, руског олигарха блиског председнику Русије Владимиру Путину, уложен је у најмање пет немачких фирми, показују поверљива документа кипарске фирме за управљање имовином „MeritServus” којима је обухваћен период од 2004. до 2022. године. Фото: WikimediaCommons/Amir Hosseini Руски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << олигарх је, произлази из тих докумената, био клијент кипарске фирме најмање до краја марта 2022, пренео је Дојче веле.
Абрамович је од средине 2022. на листи особа против којих су уведене санкције Европске уније, што значи да би његов новац инвестиран у Европи требало да буде замрзнут.
И „MeritServus” се од априла ове године налази на списку санкционисаних фирми, на који га је ставила Велика Британија.
Одлука је образложена тиме да је фирма радила за Абрамовича.
Горе наведени документи само су део од око 400.000 докумената који су процурили из „МертСервуса” и које је немачки јавни сервис СWР добио на увид од америчке организације за транспарентност „ДДОС-Сикретс”.
Истраживачки тим СWР већ месецима анализира добијене документе који садрже списак са именима више од 2.500 клијената, мејлове, јавнобележничке исправе, копије пасоша и акте банака.
Jelen: Svetska banka da u ugovore ubaci klauzule o prirodnim katastrofama

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Роман Абрамович крије новац у немачким фирмама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.