Почела ерупција највишег активног вулкана Евроазије

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 07:18

Почела ерупција највишег активног вулкана Евроазије

Вулкан Кључевској, највиши активни вулкан на простору Евроазије, почео је да еруптира, изјавила је данас Олга Гирина из руског Института за вулканологију и сеизмологију. Фото: Pixabay/Pexels/user 2286921 „Синоћ смо приметили експлозивну ерупцију стромболијанског типа“, рекла је за ТАШ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гирина, која води Тим за реаговање на вулканске ерупције Камчатке КВЕРТ. Кључевској, који достиже висину од 4.754 метра, последњи пут је еруптирао 2020. године.
Најближе насељено подручје је град Кључи, који се налази на падини вулкана, око 30 километара од кратера.
Peking: Temperatura prvi put iznad 40 stepeni od 2014, oboren rekord za juni

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела ерупција највишег активног вулкана Евроазије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.