Ђурић: Од САД тражимо да илегалне полицијске формације буду повучене заједно са базама

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 07:17

Ђурић: Од САД тражимо да илегалне полицијске формације буду повучене заједно са базама

Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић изјавио је данас да Амбасада свакодневно упознаје америчке званичнике са проблемима са којима се суочавају Срби на КиМ. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Ми свакодневно упознајемо америчке званичнике на свим нивоима, како у Стејт дипартменту, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Белој кући, Конгресу, невладином сектору и медијима са проблемима са којима се суочава наш народ на КиМ. Реч је о до сада деценијама незабележеном таласу масовног кршења људских права у којима се положај Срба своди на грађане другог реда“, изјавио је Ђурић“.
Ђурић је навео да су приштинске власти извор проблема на Косову и Метохији. Зато што су пре годину и по дана једностраним потезима довели Србе у ситуацију која је „и безбедносно и политички и на сваки други начин неодржива“.
Према његовим речима, у Вашингтону расте број људи који разумеју да једнострани потези које повлачи премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти воде дестабилизацији ситуације. Угрожавају мир и стабилност на Западном Балкану.
„Ми се трудимо да разговарамо са људима који доносе одлуке о механизмима санкција. Зато што сматрамо да механизми санкција који постоје и који су изграђени током година на основу извршне уредбе коју је председник Бајден више пута обнављао, омогућују САД-у да санкционишу оне појединце и групе који подривају регионалну стабилност“, оценио је Ђурић.
Vučić: Plašim se da je sve otišlo predaleko, ne vidim ključ za rešenje situacije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђурић: Од САД тражимо да илегалне полицијске формације буду повучене заједно са базама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.