Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 20:55

Зеленски: Русија спрема напад на нуклеарку Запорожје

Председник Украјине Володимир Зеленски изјевио је данас да су украјинске обавештајне службе добиле информацију да Русија разматра сценарио терористичког напада на нуклеарну електрану у Запорожју. Фото: Танјуг/Russian Defense Ministry Press Service/AP „Нажалост, више пута сам морао да подсећам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да радијација нема државне границе, а кога ће погодити одређује само смер ветра”, рекао је Зеленски. Додао је да Кијев све доступне информације дели са партнерима у свету, пренео је Блумберг.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас да су тврдње украјинског председника Володимира Зеленског да се Русија спрема да изведе „терористички напад” на нуклеарну електрану у Запорожју је „још једна лаж”.
Песков подсетио да су инспектори Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) недавно посетили електрану и оценили да је све у реду, преноси Тас.
Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) саопштила је да је упозната са извештајима да су мине постављене у близини расхладног базена електране Запорожје, али да такве мине нису примећене током посете генералног директора ИАЕА Рафела Гросија.
„Наша проценаје да, иако присуство било које експлозивне направе није у складу са безбедносним стандардима. Главне безбедносне функције објекта неће бити значајно погођене. Са великом пажњом пратимо ово питање”, рекао је Гроси, пренео је Кијев индепендент.
Према његовим речима, нуклеарна безбедност и ситуација у НЕ Запорожје је веома нестабилна, јавља Танјуг.
Русија позива Вашингтон да не прави грешке и не распоређује трупе НАТО-а у Украјини. Пошто би то могло да има опасне последице, изјавио је данас заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.
Zelenski: U Ukrajini zabranjen komercijalni uvoz knjiga iz Rusije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Русија спрема напад на нуклеарку Запорожје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.