Гренел: Међународна заједница мора да саслуша Србе на КиМ, а не у Бриселу

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 18:36

Гренел: Међународна заједница мора да саслуша Србе на КиМ, а не у Бриселу

Бивши специјални изасланик Сједињених Америчких Држава за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел позвао је данас након састанка са представницима Српске листе у северном делу Косовске Митровице, међународну заједницу да дође и разговара са српским народом и да чује њихове >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << проблеме. Гренел је поручио да ситуација на северу КиМ мора што пре да се деескалира, те да Срби и Албанци само желе нормално да живе. Фото: Wikimedia Commons/Gage Skidmore Фрустриран сам што немамо међународну заједницу овде. Зашто међународна заједница није овде и не слуша и не види њихове проблеме? Проблеми се не решавају у Бриселу, већ овде. Треба међународна заједница да дође и чује овај народ, рекао је Гренел. Истакао је да је забрињавајуће како се последње три године ситуација на Косову и Метохији погоршава.
Кренули смо добрим путем. Верујем у економску нормализацију и да Срби и Албанци само желе мир, добре послове, да њихова деца могу да остану овде и имају нормалан живот. Молим и Европску унију да се коцентрише на економски развој. Видимо јасан пут ка деескалцији и потребно је начинити храбре потезе, навео је Гренел.
Нагласио је да ништа не може да замени америчко вођство.
Дошао сам и чуо од српских лидера за све једностране акције које су предузете и које су ми отвориле очи. Рекао сам Аљбину Куртију да престане са једностраним потезима, поручио је Гренел.
Danas sastanci Borelja i Lajčaka sa Vučićem i Kurtijem

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гренел: Међународна заједница мора да саслуша Србе на КиМ, а не у Бриселу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.