Белгија показала силу, кошаркашице Србије стале у четвртфиналу ЕП

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 17:46

Белгија показала силу, кошаркашице Србије стале у четвртфиналу ЕП

Кошаркашице Србије поражене су данас у четвртфиналу Европског првенства од селекције Белгије резултатом 93:53 (28:8, 21:23, 22:14, 22:8). Фото: КСС Најбоље у селекцији Белгије била је Жоли Алеманд са 15 поена и 11 асистенција, док је Ема Месеман додала 15 поена, 13 скокова и 10 асистенција.
У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тиму Србије истакла се Ајвон Андерсон са 20 поена, шест скокова и две асистенције.
Кошаркашице Белгије су боље отвориле утакмицу, поготово у одбрани. Нису дозволиле селекцији Србије да поентира пуних пет минута, док су на другој страни везали 14 поена и тако направили осетну предност. До краја прве деонице кошаркашице Србије су поправиле игру у нападу али у одбрани су наставиле да играју без енергије.
У другој четвртини заиграла је Србија боље у одбрани и успела на другој страни да направи серију 6:0. Ипак проблеми у одбрани су се вратили половином четвртине и тако омогућили слекцији Белгије да одржи предност од минимум 15 поена.
У наставку Белгија је играла све боље, Месеман и Алеманд су биле све расположеније. Србију са друге стране није ишао пут са дистанце и проблеми у оранизацији игре су били све видљивији услед нервозе. Крајем треће деонице Белгија је имала чак 11 убачених тројки.
Последњу деоницу екипа Белгије је поново отворила серијом, овог пута 10:0, и тиме је решила питање победника.
Rukovodstvo Njukasla nudi Milanu 75 miliona evra za Sandra Tonalija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Белгија показала силу, кошаркашице Србије стале у четвртфиналу ЕП се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.