Зеленски: У Украјини забрањен комерцијални увоз књига из Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 17:35

Зеленски: У Украјини забрањен комерцијални увоз књига из Русије

Украјински председник Володимир Зеленски потписао је данас закон о забрани комерцијалног увоза књига из Русије, што је последњи у низу потеза чији је циљ смањење културних веза између две земље након почетка рата прошле године. Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim Ghirda Предлог закона, који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је парламент усвојио пре годину дана, такође успоставља услове за добијање посебне дозволе за увоз књига на руском језику из трећих земаља, преноси Ројтерс.
Из канцеларије Зеленског саопштено је да ће тај закон “појачати заштиту украјинског културног и информативног простора од антиукрајинске руске пропаганде“.
Агенција наводи је у Украјини на делу оно што влада земље описује као “процес дерусификације“, аргументујући да је неопходно поништити вишевековну политику која је наводно за циљ имала да сломи украјински менталитет.
“Верујем да је закон исправан“, написао је Зеленски на Телеграму.
Putin: U poslednje vreme kršeni principi Konvencije o biološkom oružju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: У Украјини забрањен комерцијални увоз књига из Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.