Пригожин тврди: Шојгу и Герасимов лажу Путина

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 17:22

Пригожин тврди: Шојгу и Герасимов лажу Путина

Власник и командант руске паравојне формације Вагнер, Јевгениј Пригожин, данас је оптужио војни врх Русије да “лажу председника Путина“ и руски народ, о размерама руских губитака и неуспеха у Украјини. Фото: Танјуг/Prigozhin Press Service via AP Како наводи Ројтерс, Пригожин описује Вагнер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << као најефикаснију борбену силу Русије, и одбио је наређење да плаћеничке групе попут његове потпишу уговоре са руским Министарство одбране до 1. јула.
Додаје се да он ужива “необично велику слободу“ да јавно критикује Москву, иако не директно Путина, и да је, упркос томе, наредба да се плаћеници доведу под директну контролу Министарства један вид сугестије да није више толико важан за Путина.
У низу аудио порука које је током два дана објавио на Телеграму, Пригожин је ескалирао критике упућене министру одбране Сергеју Шојгуу, и начелнику Генералштаба Валерију Герасимову, оптужујући их да од Путина крију “веома озбиљне губитке Русије на фронту“.
„Тотално смеће се ставља на председников сто. Шојгу и Герасимов имају једноставан приступ. Лаж мора бити монструозна да би људи у њу поверовали.
То је оно што они раде. Све се то крије. Русија ће се једног дана пробудити и сазнати да је Крим предат Украјинцима. Они обмањују руски народ и ако тако настави, ми ћемо остати без најважнијег: Русије“, сматра Пригожин.
Putin: U poslednje vreme kršeni principi Konvencije o biološkom oružju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пригожин тврди: Шојгу и Герасимов лажу Путина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.