Лирман: Притисак за деескалацију важи и за Приштину

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 14:00

Лирман: Притисак за деескалацију важи и за Приштину

Немачка министарка за Европу Ана Лирман „уперила је прст“ у такозвано Косово, рекавши да притисак на деескалацију важи и за Приштину, преноси Еурактив. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Обе стране морају да смање тензије. Они заиста угрожавају своју будућност у ЕУ“, рекла је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Лирман у интервјуу за Еурактив.
Иако је нагласила да „обе стране треба да се уздрже од било каквих корака који би могли да ескалирају ситуацију“, она је посебно „уперила прст“ на Приштину.
„Косовска влада треба да призна да се то не односи само на Београд већ и на Приштину. И једни и други морају да се конструктивно ангажују и негују одрживо дипломатско решење“, истакла је она.
Након што су се тензије између Приштине и Београда поново распламсале, „подигавши обрве у Бриселу“, Немачка и Француска позвале су обе стране на деескалацију јер тренутно „стварно угрожавају“ свој пут у ЕУ, наводи портал.
Покушај уласка градоначелника у институције на северу КиМ са већинским српским становништвом довео је до протеста и насиља у којима су, како наводи портал, повређене трупе НАТО-а, новинари и полиција.
Влада у Приштини је посебно у центру пажње и чак јој је запрећено санкцијама ЕУ због оклевања да смањи тензије.
Danas sastanci Borelja i Lajčaka sa Vučićem i Kurtijem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лирман: Притисак за деескалацију важи и за Приштину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.