Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 09:39

Љубљански лист „Дело“: Стрпљење Запада за Куртија на измаку, Вучић победио у овој рунди

Стрпљење Запада за премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија је на измаку и у овој рунди је победио председник Србије Александар Вучић, пише љубљанско „Дело“ у тексту под називом „Ера мажења Косова се завршава“. Фото: Pixabay/traveldudes „Приштина је у последње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << време добила више шамара, него миловања од Вашингтона“, наводи лист, преноси агенција СТА.
У тексту се наводи да су односи Београда и Приштине као Давион на писти који звецка, цвили и тресе се, али се не помера, те да остаје да се види да ли дијалог може да оживи у Бриселу где ће данас допутовати Вучић и Курти.
Њих двојица ће имати одвојене састанке са високим представником Европске уније Жозепом Борељом.
Према писању „Дела“, ионако затегнути односи само су се погоршали када је Курти покушао да именује албанске градоначелнике у четири општине на северу КиМ са српском већином.
И поред тога што народ није признао њихов легитимитет и упркос упозорењима Запада, наводи лист, Курти је албанске градоначелнике упутио ка зградама општина да преузму дужност.
Додаје се да, када се води борба на Балкану, „нико баш не мари за позиве западних лидера на миран дијалог“, али да се нешто променило јер се Курти у среду косовским Србима обратио на српском, „језику који не воли да користи у јавности, и обећао да ће одржати нове изборе“.
„У ово рунди бескрајне свађе, Вучић је победио Куртија“, закључује лист.
Premijer Mađarske Viktor Orban doputovao u Sarajevo, popodne je u Banjaluci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Љубљански лист „Дело“: Стрпљење Запада за Куртија на измаку, Вучић победио у овој рунди се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.