Вучић: Куртијев циљ је да протера Србе са Косова и Метохије

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 08:36

Вучић: Куртијев циљ је да протера Србе са Косова и Метохије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је циљ премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да протера Србе са целе територије Косова и Метохије. Фото: Танјуг/Тара Радовановић „То је њихов једини циљ. Реч је о енверисти, о најближем, патолошком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << следбенику Адема Демаћија. Курти је његов портпарол и његов најближи сарадник“, рекао је Вучић за РТС.
Додао је да се разговара са људима које не интересује мир.
„Шта имам да разговарам са њим? О томе да ми објасни да ми треба треба нешто да учинимо“, навео је председник Србије.
По питању КиМ, Вучић је рекао да Србија, из милион разлога, разговара само са колективним Западом.
„Морате да наставите да разговарате, не смете да испаднете из тога. Онда се поставља питање: Како да разговарате са неким са ким разговора у ствари нема“, навео је Вучић и додао да ће отићи у Брисел на састанак са високим представником ЕУ Жозепом Борељом да види шта је то што се тражи од Србије.
Говорећи о хапшењу косовских полицајаца, Вучић је рекао да са стопроцентном сигурношћу зна да су они ухапшени на територији централне Србије, те да не зна шта се збивало на територији Косова и Метохије, јер та територија није у надлежности Београда по Кумановском споразуму.
Нагласио је да се Србија сада налази у најтежој ситуацији и да је под најтежим притисцима.
„Неко мора, у име грађана, да обавља тешке послове у најтежим могућим условима. Земља је у тешкој ситуацији, и због рата у Украјини. Србија је једина земља у Европи која није увела санкције Русији“, навео је председник Србије.
Borelj pozvao Vučića i Kurtija na hitan sastanak u Brisel

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Куртијев циљ је да протера Србе са Косова и Метохије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.