Вучић: Хвала ЕУ на подршци коју пружате младим и образованим људима у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 19:17

Вучић: Хвала ЕУ на подршци коју пружате младим и образованим људима у Србији

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас изложбу „Експо иновације“ у холу МТС Дворане поводом „Европске недеље могућности“, на којој су српске компаније представиле своја иновативна решења и постигнуте резултате, и том приликом захвалио ЕУ на подршци коју пружа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << младим и образованим људима у Србији. FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs Изложба је подржана средствима Европске уније, кроз програме Фонда за иновациону делатност, а Вучић је том приликом захвалио ЕУ на новчаној помоћи младим и образованим људима, за које је рекао да добро виде где је будућност Србије.
„Хвала на новцу ваших пореских обвезника (ЕУ) који сте издвојили да би сте помогли развој и иновативних технологија и науке и образовања у целини у нашој земљи“, рекао је Вучић.
Вучић је подсетио да је Србија добила организацију специјализоване изложбе ЕXПО 2027. године.
„Сад нам предстоји много посла у наредне четири године. За нас наредне четири године су препуне изазова јер морамо бити спремни да урадимо све оно како би Београд и Србију представили на најбољи могући начин. А то можемо само уз вашу помоћ и подршку“, рекао је Вучић.
Истакао је да је Србија у прва четири месеца забелећила за 43 одсто увећан извоз ИКТ услуга и да то показује колико Србија има младих, стручних и способних људи.
“Ми рачунамо на вас и вашу подршку и мислимо да ово што ви радите и стварате треба и да представљамо на ЕXПО. Представићемо ми све наше компаније, и бомбоне, и кекс, али оно што мислим да ће наићи на највећу пажњу свих људи који дођу, је ово што сте показали вечерас“, истакао је Вучић.
Нагласио је да ће Србија сада улагати у иновациони сектор неупоредиво више како би била припремљена за 2027. годину.
„Можете очекивати још више новца од своје државе, а ми ћемо од вас очекивати резултате“, закључио је Вучић.
Vučić: Osvajanje „EXPO2027“ velika šansa za Srbiju i građane Srbije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Хвала ЕУ на подршци коју пружате младим и образованим људима у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.