Хормони имају велики утицај на наш тен – обратимо пажњу!

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 19:01

Хормони имају велики утицај на наш тен – обратимо пажњу!

Хормони су један од најважнијих фактора који утичу на регулацију тена. Фото: Pexels/Heitor Verdi Баланс хормона и здравље коже су дубоко испреплетени и узајамно повезани.
Постоји толико различитих типова хормона који могу да утичу на кожу, од хормона сна и стреса (мелатонин и кортизол) >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << до полних хормона (естроген, тестостерон), а постоји и много фактора који могу да поремете или нарушити вашу равнотежу хормона, тако да је тешко одредити шта би могао да буде основни узрок.
Годишња доба Годишња доба утичу на хормонски баланс. Ово се дешава јер наше тело покушава да се прилагоди променама у сунцу, температури, храни и навикама.
На пример, сезонске промене у излагању сунцу могу да утичу на наше циркадијалне ритмове, који утичу на то који се хормони ослобађају у сну. Зашто је ово важно за ваш тен? Кожа може да уђе у режим „поправке“ када се одмарате, захваљујући мелатонину.
Изложеност токсинима Токсини ометају ендокрини систем. Наша тела су добро опремљена да поднесу токсине, али могу да настану и пробелми, који би се одразили на хормоне и кожу,
Poznati šminker otkrio kako da rešite problem spuštenih kapaka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хормони имају велики утицај на наш тен – обратимо пажњу! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.