Србија победила! Вучић: “Невероватна прилика, фантастичне вести” (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 18:33

Србија победила! Вучић: “Невероватна прилика, фантастичне вести” (ВИДЕО)

Србија је изабрана за домаћина реномиране међународне изложбе EXPO 2027. Фото:PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav Србија је победила у сва четири круга гласања на Генералној скупштини Међународног бироа за изложбе (БИЕ) у којима је имала највећи број гласова, а у последњем кругу једини противкандидат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је била Шпанија.
Тим поводом обратио се председник Србије Александар Вучић. “Ово је велика, фантастична вест за грађане Србије. Победили смо, добили смо 81 глас. Шпанија је добила 70. То је огроман успех Србије. Победили смо Аргентину и САД и Тајланд. То је огроман успех Србије и много, много сам срећан. Видео сам колико су људи из нашег тима уложили енергије, рада, знања”, рекао је Вучић.
Додао је да после 32 године Србија и Београд добија Експо.
“То значи да колико сутра крећемо у велике радове недалеко од Националног стадиона у Сурчину. Тај део Сурчина и Новог Београда, па и читав доњи Срем ће доживети невероватан процват”, рекао је додавши да је укупан економски ефекат Експа око 1,1 милијарде евра.
“Буквално ће све да процвета. Невероватна прилика за промоцију наше земље”, истакао је.
Захвалио се Блинкену на честиткама које је упутио поводом овог добитка.
“Ово ће бити огроман допринос и расту Србије, јачању економских активности. Србија је победила и побеђиваће”, изјавио је.
Захвалио је свима који су гласали за Србију “Неке земље из региона су недвосмислено гласале за Србију, неке од којих нисмо ни очекивали. Бескрајно сам захвалан. Ово ће бити огроман економски корак напред. Само годину дана после тога отварамо и прву линију метроа… Сада морамо да радимо много више да бисмо оправдали поверење које смо добили од света”, закључио је Вучић.

Србија је била једна од пет кандидата поред САД, Тајланда, Шпаније и Аргентине.
Србија је једина земља из југоисточне Европе која се кандидовала да буде земља домаћин ове престижне изложбе.
Генерална скупштина Међународног бироа за изложбе (БИЕ) честитала је Србији на избору за домаћина специјализоване изложбе EXPO 2027.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


Србији је такође честитао и амерички државни секретар Ентони Блинкен.
”Честитамо Србији на њиховој убедљивој понуди и радујемо се што ћемо приказати невероватан павиљон 2027. Хвала свима који су подржали кандидатуру САД за домаћина 2027”, написао је Блинкен на свом налогу на Твитеру.
Brnabić sa šefom diplomatije Alžira: Srbija ceni principijelnu poziciju o KIM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија победила! Вучић: “Невероватна прилика, фантастичне вести” (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.