Брнабић са шефом дипломатије Алжира: Србија цени принципијелну позицију о КИМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 17:56

Брнабић са шефом дипломатије Алжира: Србија цени принципијелну позицију о КИМ

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас са министром спољних послова и дијаспоре Алжира Ахмедом Атафом и истакла да Србија високо цени чврсту и принципијелну позицију пријатељског Алжира о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић Како се наводи у саопштењу Владе Србије, саговорници су се сагласили да су односи две земље историјског карактера, јер их везује вишедеценијско пријатељство и добри односи и да обе стране деле снажно опредељење да односе и практичну сарадњу енергично јачају.
Преносећи поздраве алжирском премијеру Ајману Бенабдерахману, који је предводио делегацију Алжира на Комеморативној конференцији ПНЗ октобра 2021. године, премијерка је поновила да Србију и Алжир везују традиционално пријатељство и вишедеценијска сарадња, утемељени у кључним тренуцима антиколонијалне борбе, када су Београд и тадашња Југославија подржавали борбу алжирског народа за независност.
Брнабић је подвукла трајно опредељење Србије да додатно јача свеукупне билатералне односе и сарадњу са Алжиром.
Како се додаје у саопштењу, простор за унапређење сарадње постоји у низу области, укључујући економију, културу, енергетику, савремене технологије, дигитализацију и друго.
Премијерка је уједно честитала Алжиру избор за несталну чланицу Савета безбедности Уједињених нација.
Vučić: Osvajanje „EXPO2027“ velika šansa za Srbiju i građane Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић са шефом дипломатије Алжира: Србија цени принципијелну позицију о КИМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.