Деветогодишњакиња пева оперу, а са девет такмичења донела је само злата (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 14:04

Деветогодишњакиња пева оперу, а са девет такмичења донела је само злата (ФОТО/ВИДЕО)

Деветогодишња Теодора Остојин дочекала нас је композицијом Вилијама Гилока, којег називају “Шубертом дечијих композиција”, па се већ по томе види да ћемо за малу суграђанку тек чути. Фото: НС уживо/Павле Пејић „Клавир сам изабрала зато што сам певала, да могу сама себи да свирам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пратњу. Највише волим да певам опере, а омиљена опера ми је “Чаробна фрула”, мог омиљеног композитора Моцарта. Људи се јако чуде када кажем да певам оперу, али мени је то сасвим нормално, јер је певам од шесте године“, навела је Теодора.
Наша мала пијансткиња открила нам је да се занесе док свира и да има осећај као да је сама. Одатле и њене следеће речи- “Немам трему док наступам”. Фото: НС уживо/Павле Пејић Музичку школу “Исидор Бајић” уписала је годину дана раније, након што је на пријемном испиту одушевила све. У класи професорке Драгане Попов Марић научила је све оно што јој је потребно да на такмичењима од Новог Сада преко Бачке Тополе, Сарајева и Финске осваја прва места. Од девет такмичења свих девет су злата.
„Ја сам јако поносна на своју ћерку што је одговорна, што као тако мала већ има у својој глави да жели да успе и да буде најбоља у томе што ради. И сви је подржавамо- тата, сестра, баке, тетке. Једног дана, када одрасте, волела бих да је видим срећну и задовољну, чиме год се буде бавила“, нагласила је Марија, Теодорина мајка.
Од септрембра креће у трећи разред Основне школе “Иван Гундулић”, као и у други разред Музичке школе “Исидор Бајић”. Али, амбиције за касније су велике.
„Када порастем волела бих да будем професорка клавира. Много волим клавир и мислим да ћу да будем добра“, рекла је Теодора.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli NS Uživo (@nsuzivo.rs)


Brzo, brže, turbo – pogledajte kako su izgledali radovi na izgradnji kružnog toka u Novom Sadu (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Деветогодишњакиња пева оперу, а са девет такмичења донела је само злата (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.