Француска гаси еколошку активистичку групу Земаљски устанак због изазивања насиља

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 13:46

Француска гаси еколошку активистичку групу Земаљски устанак због изазивања насиља

Француска гаси еколошку активистичку групу „Земаљски устанак“ (СЛТ) због изазивања оружаних протеста или насилних акција, саопштила је данас француска влада, што је наишло на критике левичарске опозиције и невладиних организација. Фото: Танјуг/AP Photo/Michel Euler Министар унутрашњих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << послова Жерал Дарманен је више пута помињао „еко-тероризам“ у вези са акцијама СЛТ последњих месеци, истакавши да су поједини активисти показали „екстремно насиље против полиције“, пренео је Ројтерс.
Под изговором да брани очување животне средине, ова група подстиче саботажу и материјалне штете, наводи се у владиној уредби којом се најављује гашење ове групе.
У уредби се подсећа на неколико протеста који су резултирали сукобима са полицијом.
„То је повреда слободе изражавања, на мети је говор, а не акције“, рекао је адвокат СЛТ Рафеал Кемф, додајући да ће гашење оспорити на суду.
Групе за заштиту људских права истакле су да је тај потез одраз владиног гушења „зелених“ интересних група.
EU: U maju registrovano skoro milion novih automobila,rast od 18,5 odsto godišnje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска гаси еколошку активистичку групу Земаљски устанак због изазивања насиља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.