Усвојена листа добитника стипендије Доситеја

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 09:56

Усвојена листа добитника стипендије Доситеја

Фонд за младе таленте Републике Србије објавио је Коначну листу добитника стипендија у оквиру Конкурса за стипендирање најбољих студената завршне године основних академских студија и студената завршне године мастер академских студија за школску 2022/23. годину и повећао број >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стипендија у односу на првобитно предвиђен број. Фото: PrtSc/fondzamladetalente Тако ће ове године, стипендију ”Доситеја” добити укупно 1.158 студената основних и интегрисаних и 503 студента мастер студија, чиме се додатно улаже у развој талената у Србији. Будући да кандидати интегрисаних студија имају могућност да се у току школовања пријаве само једанпут за ову стипендију, у сарадњи са представницима СКОНУСА, раније је на седници Фонда, усвојена Одлука о повећању броја стипендија за основне академске и интегрисане академске студије за образовно – научно поље медицинских наука.
Тиме је фактички дуплирана квота за област медицинских наука обезбеђивањем додатнe 104 стипендијe.
Упражњена места у техничко технолошкој и природно математичкој области процентуално су распоређена на поља друштвено-хуманистичких наука, уметности и поље интердисциплинарних, мултидисциплинарних и трансдисциплинарних студија, која нису обухваћена додатним повећањем попут области медицинских наука.
Уоквиру свеобухватне реформе Фонда за младе таленте, поред финансијске подршке, унапређен је систем рангирања по уједначеним критеријумима, уведена плаћена стручна пракса као и менторски програм каријерног развоја за најбоље студенте. Уведеним новинама обезбеђено је континуирано стипендирања 5 одсто најбољих студената у свакој области.

Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу можете преузети и погледати на сајту Фонда за младе таленте.
Фонд за младе таленте се налази у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Од 2008. године Фонд се бави развојем младих талената, а до данас је додељено преко 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа.
Studentski grad sa dušom – 10 razloga zašto da studirate baš ovde

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Усвојена листа добитника стипендије Доситеја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.