Болсонаро у четвртак пред судом због оптужбе за злоупотребу положаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 08:13

Болсонаро у четвртак пред судом због оптужбе за злоупотребу положаја

Бивши председник Бразила Жаир Болсонаро, који је изгубио на изборима одржаним у октобру прошле године од левичара Луиза Инасија Луле да Силве, појавиће се у четвртак пред Врховним судом у Бразилији због оптужбе да је злоупотребио положај када је позвао стране амбасадоре у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Бразилу и изнео им неутемељене тврдње о угрожености гласачког система. Фото: Танјуг/АP Photo/Bruna Brado, File Саслушање пред Врховним судом је у одређеном смислу и завршни чин Болсонаровог обрачуна са Лулом чију победу никада није признао већ је подстакао хиљаде својих присталица да 8. јануара упадну у владине зграде у Бразилији, јавља Ројтерс.
Судски процес против бивчег десничарског председника додатно ће утицати на „очигледно неповољну“ климу у којој некада најмоћнији човек у Бразилу настоји да одржи своју политичку каријеру, оцењује британска агенција. Уколико Болсонаро изгуби случај пред Врховним судом могло би да му буде забрањено политичко деловање и кандидовање за политичке функције до 2030. године.
Ројтерс додаје да то можда и није крај Болсонаровим невољама, јер су против њега покренуте вишеструке кривичне истраге које би могле да се заврше судским поступцима и изрицањем затворске казне.
Болсонаров адвокат изјавио је да ће у случају да суд његовог клијента прогласи кривим уследити жалба и додао да су докази против бившег председника „слабашни“.
Bajdenov sin će se izjasniti da je kriv po dve tačke federalne optužnice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Болсонаро у четвртак пред судом због оптужбе за злоупотребу положаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.