Пет митова о самопоуздању: Ево шта ипак није тачно

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 07:51

Пет митова о самопоуздању: Ево шта ипак није тачно

Психолози кажу да у стварности самопоуздање људи зависи од околности и ситуације, а његов ниво се може често мењати током живота. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Који још митови о самопоуздању постоје и зашто их се не бисте одмах решили како бисте побољшали квалитет свог живота?
Високо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << самопоуздање је знак нарцизма Високо самопоуздање се често меша са сујетом и нарцизмом, који се сматрају искључиво негативним квалитетом. Али да ли је тако? Ако на самопоуздање гледате као на однос према себи, онда високо самопоуздање подразумева позитиван однос према себи и прихватање себе у потпуности и без услова. Ово је препознавање сопствених достигнуц́а и адекватна перцепција својих недостатака. Ако размислите о томе, то је оно што је психотерапија.
Самопоуздање је урођено Самопоуздање се мења током живота. На њега утичу друштво, свакодневни успеси, односи са вољенима, благостање. Може се променити без обзира на напоре и жељу особе и свесно се може исправити када радимо на себи и ослободимо се лажних уверења о себи.
Самопоуздање особе зависи од самопоштовања Навикли смо да на несигурне људе гледамо као на људе са ниским самопоштовањем. У зависности од окружења и околности, човек се у једној ситуацији може осећати одлично, а у другој врло несигурно. Сасвим је нормално сумњати у себе под одређеним околностима.
Самопоуздање особе зависи од перцепције околине Ако људи у близини разумеју и подржавају особу, самопоштовање ће се повећати. Ако човек жели да се осећа боље у близини других, пре свега треба да води рачуна о својим потребама и жељама, границама и односима. На крају крајева, најважнија особа у вашем животу сте ви сами. А најважнији однос је однос према себи.
Високо самопоуздање рађа себичност Нема ништа лоше у здравој себичности и обрнуто. Најчешће су деструктивне манифестације себичности карактеристичне за људе са ниским самопоштовањем. Уосталом, када је човеку изузетно важна процена околине, он сумња у своју „доброту“ и тражи потврду од других. Управо то се доживљава као нездрава себичност, као да људи око себе морају да убеђују и хране самопоштовање другог. Што је човек срећнији, мање је фиксиран на себе и то исто захтева од других. Он је у хармонији са собом и околним светом.
Emotivno nedostupni ljudi : Znaci koji ukazuju na to da neko sakriva svoja prava osećanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пет митова о самопоуздању: Ево шта ипак није тачно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.