Париз: Макрон и Мелони превазишли недавни спор између Италије и Француске

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 07:42

Париз: Макрон и Мелони превазишли недавни спор између Италије и Француске

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони и француски председник Емануел Макрон превазишли су спор између две земаље током састанка на којем су се, по свему судећи, сложили о свим темама, од војне подршке Украјини до потребе за успоравањем миграција преко Медитерана, јавља АП. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Ludovic Marin, Pool via AP Посета италијанске премијерке Француској и срдачно руковање са Макроном уследили су неколико недеља након што је италијански министар спољних послова Антонио Тајани нагло отказао посету Паризу у знак протеста поводом критике француског министра унутрашњих послова о приступу Италије проблему миграције.
Прошлонедељни бродолом миграната у Медитерану надомак обала Грчке, један од насмртоноснијих до сада, подстакао је ЕУ на предузимање хитних напора на побољшању имиграционе политике и критеријума за одобравање азила у земљама 27-чланог блока, додаје АП. После разговора са Мелони у Јелисејској палати, Макрон је похвалио „добар рад и координацију између две земље“ у изазовима које намеће проблем миграције, укључујући и „бољу сарадњу са земљама порекла и транзита“.
Мелони је описала Италију и Француску као „две међусобно повезане земље, две важне и кључне нације“.
Према њеним речима, Италија и Француска морају да воде дијалог јер имају много заједничких интереса.
Francuska šalje u pomoć brod s podmornicom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Париз: Макрон и Мелони превазишли недавни спор између Италије и Француске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.