Блинкен разговарао са Кулебом о економском опоравку Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 07:11

Блинкен разговарао са Кулебом о економском опоравку Украјине

Амерички државни секретар Ентони Блинкен истакао је подршку САД економском опоравку Украјине и важност наставка блиске сарадње кроз вишеагенцијску платформу за координацију донатора. Фото: Танјуг/Leah Millis/Pool Photo via AP „САД су посвећене раду са приватним сектором у циљу модернизације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и ревитализације Украјине“, истакао је Блинкен током састанка у Лондону са украјинским министром спољних послова Дмитром Кулебом на маргинама конференције о опоравку Украјине.
Како је саопштио Стејт департмент, они су разговарали о потреби да Украјина настави да спроводи реформе у циљу успостављања амбијента за улагања и одржив економски раст. Блинкен је обавестио украјинског министра спољних послова о свом путовању у Кину и разговорима са тамошњим званичницима о рату Русије у Украјини.
Они су такође разговарали о континуираној економској, безбедносној и енергетској подршци Сједињених Америчких Држава Украјини.
Fon der Lejen predložila finansijsku pomoć za Ukrajinu od 50 milijardi evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен разговарао са Кулебом о економском опоравку Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.