Сладолед за доручак чини вас паметнијим, показало је истраживање

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 21:01

Сладолед за доручак чини вас паметнијим, показало је истраживање

Сладолед за доручак ће вас учинити паметнијима, показују резултати истраживања. Фото: Pixabay/StockSnap Студија је спроведена у Јапану, а показала је да су људи који су конзумирали сладолед показивали много брже реакције, и ефикасније обрађивали информације од оних који га нису пробали.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Истраживање је првобитно спровео професор Универзитета Јокошихико Кога, а резултати показују да куглица сладоледа ујутру подиже ниво ажурности и даје вам такозвану менталну стимулацију.
Али су оповргли тезу да нас лизање сладоледа чини мање нервозним. Коме је то показао сличне резултате када је у питању чаша хладне воде, али је извесно да куглица сладоледа даје још већу менталну стимулацију.
Koliki je rok trajanja čokolade i kako da znamo da više ne važi?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сладолед за доручак чини вас паметнијим, показало је истраживање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.