Петковић: Никаквог киднаповања није било, лаж Куртија и Гервале

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 19:50

Петковић: Никаквог киднаповања није било, лаж Куртија и Гервале

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је апсолутна лаж премијера привремених приштинских инситуција Аљбина Куртија и министарке Донике Гервале, да су приштински полицајци ухапшени на територији Косова и Метохије. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Лаж >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је и све оно што су данас на конференцији рекли Курти и Гервала, говорећи о некаквом киднаповању, истакао је Петковић на ванредној конференцији за новинаре.
„Киднаповања није било. Они су на територији централне Србије ухваћени од стране специјалне антитерористичке јединице МУП-а Србије у околини села Гњилице у општини Рашка, где су дошли са аутоматским пушкама и два пиштоља“, рекао је Петковић.
Он је навео да је те ухапшене обишао приштински официр за везу који се уверио да се налазе у одличним условима и да је третман према њима добар, за разлику од онога у каквом су стању ухапшени Срби, који су брутално претучени. Петковић је рекао да је желео да укаже какав је третман косовске полиције према ухапшеним Србима и да за разлику од приштинских полицајаца, наша полиција поступила професионално и у складу са законом и прописима.
„Нико није малтретиран и није био тучен. То је данас потврдио и приштински официр за везу, који је имао прилику да посети ухапшене полицајце“, рекао је Петковић.
Он је истакао да су ухапшени приштински полицајци смештени у одличним условима и да свако од њих има своју собу и храну.
„Све што су пожелели, то су и добили“, казао је Петковић.
Нагласио је да су косовски Срби невино ухапшени и да су изнесени докази за њих где се јасно види да „они сада чаме у казамату само зато што су Срби, и зато што су се политички успротивили насиљу који над Србима спроводи Приштина и Аљбин Курти“.
Ово све показује, како је истакао Петковић, да Курти све што каже – слаже и да се служи пропагандом која има за циљ да српски народ прогласи криминалним. Он је најавио да ће извештај нашег официра за везу бити до детаља сачињен на основу онога што су рекли Срби који су ухапшени и тај извештај ће бити достављен свим релевантним међународним организацијама који се баве овим питањем .
„Хитно тражимо да се ослободе сви ухапшени Срби, да се повуче Росу полиција и лажни градончелници“, поручио је Петковић наглашавајући да је то једини начин да идемо напред.
„Овако понашање Куртија јасно показује да му је намера да дође до нових ескалација и да жели да се обрачуна са последњим Србином који живи на КиМ. Њима смета то што ти Срби искључиво виде Вучића као свог председника, а државу Србију као своју државу“, закључи је Петковић.
Brnabić sutra predsedava sednici Radne grupe za saniranje posledica poplava

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Никаквог киднаповања није било, лаж Куртија и Гервале се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.