На синоду Римокатоличке цркве у октобру разговор о прогресивним темама

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 19:40

На синоду Римокатоличке цркве у октобру разговор о прогресивним темама

Бискупи Римокатоличке цркве требало би да на глобалном синоду у октобру разговарају о темама попут тога да црква треба да буде више отворена према припадницима ЛГБТ популације и разведеним особама. FOTO: AP Photo/Andrew Medichini Према документу “Инструментум Лаборис“ објављеном данас, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предвиђено је да се на синоду, предвиђеном за октобар, разговара и о томе да се ожењеним мушкарцима дозволи да постану свештеници у удаљеним областима, као и да црква треба да има више разумевања према полигамним везама, преноси Ројтерс.
Након седнице синода, папа би требало да напише тзв. Апостолску побудницу, односно званични документ цркве у којима износи ставове и препоруке синода.
“Немамо дневни ред. Није било састанка међу кардиналима о томе како можемо додати прогресивне погледе Цркви“, рекао је луксембуршки надбискуп Жан-Клод Холерих на конференцији за новинаре.
Како наводи Ројтерс, Римокатоличка црква учи да истополна привлачност није грех, већ да то јесу хомосексуални чинови, и забрањује полигамију, али се та пракса прећутно толерише у неким деловима Африке за оне коју су примли хришћанство, а који већ имају више од једне жене.
Papa Franja se sastao sa kubanskim predsednikom Dijazom-Kanelom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак На синоду Римокатоличке цркве у октобру разговор о прогресивним темама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.