Пушачи и љубитељи кафе треба да једу бадеме сваки дан, ево зашто

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 19:01

Пушачи и љубитељи кафе треба да једу бадеме сваки дан, ево зашто

Постоји много савета о побољшању квалитета сна и навика спавања. Фото: Pixabay/stevepb Неки савети ће помоћи некима, али можда неће помоћи другима. На срећу, већина проблема са спавањем обично се решава сама у року од месец дана.
Међутим, ако имате несаницу краће од три месеца, то >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је краткотрајна несаница, а ако траје дуже од три месеца, онда је дуготрајна.
Али изгледа да је уравнотежена исхрана најбољи савезник у борби против несанице. Наиме, студија објављена у Националној медицинској библиотеци открила је да је само две недеље редовне конзумације бадема повезано са смањењем несанице. Наиме, 446 учесника јело је по 10 бадема сваког дана током две недеље.
Пре учествовања у студији, 77 одсто учесника је рекло да има проблема са несаницом, док су остали рекли да имају квалитетан сан. Након анкете, 69 одсто учесника је рекло проблеме са несаницом, а 31 одсто је рекло да добро спава.
Пошто се бадемово млеко прави од бадема, може да реши и несаницу. Kвалитет сна највише утиче оно што поједете неколико сати пре спавања. Стручњаци из организације сматрају да су бадеми прави хит јер садрже магнезијум који побољшава сан, али и опушта мишиће.
Осим тога, садрже протеине који помажу у одржавању стабилног нивоа шећера у крви док спавате, а такође преносе тело из стања стреса и адреналина у стање мировања. Зато су одличан избор за поподневну ужину.
Међутим, пошто је спавање компликован процес на који могу утицати ментално здравље, светлост и неки физички проблеми, важно је узети у обзир све ове факторе. Осим тога, када је исхрана у питању, није довољно само додати бадеме јер сан утиче на то када, шта и колико једемо током дана, недељама, месецима и годинама. Најважније је да се ослободите кофеина и алкохола, који вас могу спречити да заспите и квалитетно спавате. Такође, пушачи често имају проблема са несаницом, чешће се буде и обично „плитко“ спавају.
Док престанак пушења, одвикавање од кофеина и алкохола може помоћи многима, свака особа треба да пронађе што више одговора за добар сан.
Ovo su neki od najvećih toksina koji se nalaze u brzoj hrani

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пушачи и љубитељи кафе треба да једу бадеме сваки дан, ево зашто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.