Петковић: Косовска полиција тукла и малтретирала све ухапшене Србе

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 17:20

Петковић: Косовска полиција тукла и малтретирала све ухапшене Србе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је данас да је официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић посетио данас неосновано ухапшене Србе са КиМ који се налазе у притворним центрима у Подујеву и у Гњилану и том приликом се уверио да је косовска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << полиција малтретирала и тукла све ухапшене Србе. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Он је у Гњилану посетио Радоша Петровића, Душана Обреновића који су ухапшени 29. маја, а у Подујеву је посетио и Милуна Миленковића Лунета, Немању Влашковића, Далибора Спасића, али и Милована Божовића који је ухапшен почетком априла ове године“, рекао је Петковића на ванредној конференцији за медије.
Додао је да је Павићевић, који је тренутно на путу за Београд и да ће о свему сачинити званични извештај, установио да је косовска полиција посебно малтретирала и тукла ухапшене приликом привођења и одвођења у притворне центре.
„Озбиљне повреде су задобили неки од њих. Нарочито Душан Обреновић и Милун Миленковић Луне. Иначе и сада колико је прошло од хапшења свих Срба и даље су повреде видљиве. Нарочито код Лунета и Душана Обреновића“, навео је Петковић.
Додао је да је Павићевић рекао и да Миленковић има и шавове по глави, модрице испод очију и да су трагови насиља и пребијања на његовом телу видљиви.
„Тукли су га док су га испитивали, док је седео везан на столици. Чак су у једном тренутку лекари тражили да Луне иде на снимање главе. Приликом хапшења је специјалац РОСУ је кундаком више пута ударио у главу Лунета и био је покривен белим покривачем да се то не би видело приликом одвођења“, рекао је Петковић.
Истакао је да су сада ухапшени Срби добро, али и упозорио да ће многима остати трајни ожиљци који че остати.
Srbija i Mađarska potpisale sporazum u oblasti odbane i bezbednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Косовска полиција тукла и малтретирала све ухапшене Србе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.