Орлић се састао са члановима делегације ЕП у ПОСП ЕУ-Србија

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 16:33

Орлић се састао са члановима делегације ЕП у ПОСП ЕУ-Србија

Председник Народне скупштине др Владимир Орлић, уочи 15. састанка Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање (ПОСП) Европска унија – Србија, састао се данас са члановима делегације Европског парламента у том Одбору, на челу са копредседавајућом Алесандром Морети. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Јадранка Илић Др Орлић је изразио уверење да ће делегације Европског парламента и Народне скупштине говорити о значајном напретку који је Србија остварила у бројним областима, саопштено је из Скупштине Србије.
Истакао је као веома значајно што ће на дневном реду састанка бити и ситуација на КиМ.
„Ово питање је од посебне важности у тренутку кад Аљбин Курти спроводи терор над Србима на КиМ, у очигледној намери да све увуче у рат. То не смемо и нећемо да дозволимо“, истакао је др Орлић.
Председник Народне скупштине је позвао све у ЕУ да својим ауторитетом пошаљу јасну поруку да је такво понашање Куртија у потпуности неприхватљиво и да са истим мора да се престане.
Копредседавајућа у ПОСП ЕУ-Србија Алесандра Морети нагласила је да верује да је Србија веома близу свог циља, а то је пуноправно чланство у ЕУ, јер је напредак, како је истакла, објективно видљив.
Морети је рекла да је, с обзиром на време које је протекло од апликације Србије за чланство у ЕУ, разумљиво што постоји извесна доза разочарања грађана Србије због трајања процеса, те да је зато неопходно допрети до сваког становника Србије и указати да је из Европе дошло много ресурса у Србију, али што је још значајније – да је Европа увек присутна као савезник Србије, коју већ сматра европском земљом.
Састанку су, као чланови делегације Европског парламента у ПОСП ЕУ-Србија, присуствовали и: Франц Богович (ЕПП, Словенија), Жан-Лин Лакапел (ИД, Француска) и Андор Дели (НИ, Мађарска).
Mali razgovarao sa mađarskim kolegama o zajedničkim projektima dve zemlje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орлић се састао са члановима делегације ЕП у ПОСП ЕУ-Србија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.