Мотиејунас: Надам се увођењу „селери кепа“ у Евролиги

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 15:46

Мотиејунас: Надам се увођењу „селери кепа“ у Евролиги

Нови извршни директор кошаркашке Евролиге Паулијус Мотиејунас изјавио је данас да ће предложити да сви тимови јавно објаве плате играча и додао да се залаже за „селери кеп“, преноси Баскетњуз. Фото: Градске инфо Мотиејунас је недавно на месту директора заменио Маршала Гликмана. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Он је на конференцији за медије у Каунасу одговарао на питања новинара. Једно од питања било је да ли ће клубови, учесници Евролиге објавити плате играча.
„Надам се да ће то бити могуће. Причамо о разбијању табу теме. То за мене делује неизбежно и тако би требало да буде. Имамо пример НБА. Да ли би то могли да изведемо у Европи? Надам се да је то случај“, рекао је Мотиејунас.
Он је истакао да не види разлог да Евролига нешто сакрије.
„Уз дужно поштовање, не видим ни разлог да се у медијима преувеличавају ствари. Ако све чињенице буду доступне, нема места за интерпретације. Надам се да ћемо то моћи да изведемо, али морамо да видимо шта клубови мисле“, истакао је Мотиејунас.
Он је истакао да се залаже за увођење горње границе плата у Евролиги.
„Рекао бих да успешно идемо ка томе. Састао сам се да радном групом која се бави тим питањем и већ су направили значајан напредак. Морао да потврдимо одређене детаље, ујединим ставове и размишљања сваког тима пре него што притиснемо дугме за почетак“, навео је Мотиејунас.
Извршни директор Евролиге изнео је и свој став о увођењу плеј-ина.
„Постоје разговори, причаћемо и са клубовима. Основа наше лиге је да сваки тим игра са свима осталима. То је основа и на томе мора да остане. То се неће мењати“, рекао је Мотиејунас.
Danlivi: Želimo da Drejmond Grin nastavi karijeru u Golden Stejtu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мотиејунас: Надам се увођењу „селери кепа“ у Евролиги се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.