Столтенберг: Вежба Ер Дефендер поручује да бранимо сваки педаљ наше територије

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 15:35

Столтенберг: Вежба Ер Дефендер поручује да бранимо сваки педаљ наше територије

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, изјавио је данас да вежба Алијансе “Ер Дефендер“ шаље поруку да је НАТО спреман да брани сваки педаљ своје територије. Фото: Танјуг/AP/Olivier Matthys “Ово је највећа ваздушна вежба у историји НАТО. Она поручује да смо спремни да бранимо сваки >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << педаљ наше територије“, рекао је Столтенберг и навео да је сврха вежбе да спречи сукоб, а не да га изазове.
Агенција ТАС С подсећа да је вежба “Ер Дефендер“, почела у Немачкој и суседним земљама 12. јуна и да би требало да потраје две седмице, и да ће око 250 летелица за то време увежбавати одбијање евентуалних напада са истока.
Из Берлина је саопштено да је, од 10.000 војника који учествују у вежбама, 6.000 из Немачке.
EU će obezbediti budžet od 15 milijardi evra za migracionu politiku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: Вежба Ер Дефендер поручује да бранимо сваки педаљ наше територије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.