Финска: Парламет дао подршку новом мандатару, на челу владе Петери Орпо

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 12:30

Финска: Парламет дао подршку новом мандатару, на челу владе Петери Орпо

Новоизабрани фински парламент данас је подржао лидера Странке националне коалиције (НЦП) Петери Орпа за новог премијера, као што се и очекивало, чиме ова земља добија највише десно оријентисану владу од Другог светског рата. Фото: Танјуг/Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva via AP Након разговора >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који су трајали дуже од седам недеља, НЦП је објавила у петак да је постигла договор са три партије о формирању владајуће коалиције, у коју ће ући крајње десничарска, евроскептична Странка Финаца, коју карактерише националистичка и антиимиграциона агенда.
Нова влада имаће 19 министара, укључујући мандатара Петерија Орпа, а Странке националне коалиције (НЦП) добила је осам места, укључујући место министра спољних послова. Фински председник Саули Нинисто требало би да именује Опра и његову владу до среде, након што посланици дали поверење новом мандатару.
Himalajski glečeri mogli bi da izgube 80 odsto leda do 2100 godine (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Финска: Парламет дао подршку новом мандатару, на челу владе Петери Орпо се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.