Погледајте како изгледа српско-кинеска свадба код Косјерића (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 11:20

Погледајте како изгледа српско-кинеска свадба код Косјерића (ВИДЕО)

Два различита народа, различитих обичаја спојили су се у Мионици код Косјерића. Повод је наравно љубав, како на Инстаграм профилу пише око тридесетак Кинеских држављанина превалило је неколико хиљада километара како би присуствовало заклетви на вечну љубав по српским обичајима. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << PrtSc/Instagram/zdravazemlja „Шта друго очекивати једног сасвим обичног понедељка, док остатак Србије и Кине билдује бруто друштвени производ. Њих тридесетак запутило се из Кине да неколико хиљада километара даље, са браћом Србима запевају “Доћи ћу ти издалека”, док гацају по натопљеној ливади ка вајату у коме следи “куповина” младе. А певају моје комшије, само због њих је вредело превалити толики пут. Овде нема појачала, нема потребе ништа појачавати, јер се све савршено чује, све се савршено пева.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Dejan Restak (@zdravazemlja)


Пре тога позивали су се Кинези буклијом на свадбу, довозили фијакером, пуцало се у јабуку… и све то су наше кинеске сестре и браћа обављали у прелепим српским ношњама. Човек који се ту случајно затекне (читај ја) може помислити да сања свет какав је требало да буде. Где се сви људи различитих вера међусобно воле и поштују, где са знатижељом размењују традиције, без бојазни да ће њихова сопствена тим чином бити заборављена или запостављен. Јер ево, наша српска је нашла своје уточиште међу милијардама кинеза, од којих сваких месец по једна група крене на овај дуги пут до Гостољубља у Мионици, да доживи српску свадбу.
Само да су се боље обули, сандалице и штикле, најгора су комбинација за ливаду после стогодишњег потопа“, стоји на Инстаграм профилу
“Доћи ћу ти из далека” у извођењу комшија из Мионице.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Dejan Restak (@zdravazemlja)


Veza koja će promeniti grad: Četvrti most na Dunavu ulazi u novu fazu razvoja (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Погледајте како изгледа српско-кинеска свадба код Косјерића (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.