ЈВП Воде Војводине и Покрајински секретаријат и данас успешно решавају акцидент на Дунаву

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 11:01

ЈВП Воде Војводине и Покрајински секретаријат и данас успешно решавају акцидент на Дунаву

Хитна заједничка акција ЈВП “Воде Војводине” и ЈВП “Србијаводе” започела је санацију и све друге потребне процедуре, с циљем брзог и ефикасног уклањања свих загађења, нафтне мрље и штетних последица из Дунава након јучерашњег изливања нафте на главном току реке. Фото: Градске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инфо “Акцидент се догодио код насеља Челарево. Излило се између 25.000-30.000 литара горива из брода који плови са бугарском заставом. Одмах су на терен изасли надлежна водна инспекција и представници “Вода Војводине”, заједно са представником сектора за ванредне ситуације Бачке Паланке. Мрља је прошла Нови Сад и под надзором је. Помор рибе није детектован. Инспекција заштите животне средине се ставила на располагање свим службама, у приправности је и спремна да реагује”, изјавио је Немања Ивановић помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство за портал Војводина уживо.
У овом тренутку развучена је мрежа код Батајнице. Мрља која сада плута још није стигла до Батајнице, а ЈВП “Воде Војводине” су синоћ око 19 часова регистровале почетак мрље код Нафтахема у Сремским Карловцима. ЈВП “Србијаводе” тренутно шире мрежу код Батајнице-Земуна.
Купање на новосадској плажи Штранд, није дозвољено.
Veza koja će promeniti grad: Četvrti most na Dunavu ulazi u novu fazu razvoja (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЈВП Воде Војводине и Покрајински секретаријат и данас успешно решавају акцидент на Дунаву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.