Куртоа: Због повреде колена сам напустио тренинг камп репрезентације Белгије

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 10:49

Куртоа: Због повреде колена сам напустио тренинг камп репрезентације Белгије

Голман Реала Тибо Куртоа изјавио је да је због повреде колена напустио тренинг камп репрезентације Белгије, преносе локални медији. Фото: Танјуг/AP Photo/Alvaro Barrientos Куртоа је после утакмице са Аустријом (1:1) одлучио да напусти национални тим, а белгијски медији тврде да је голман >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Реала љут на селектора Доменика Тедеска, који је одлучио да капитен буде Ромелу Лукаку, пошто Кевин де Брујне није играо. Отац голмана Реала Тијери Куртоа изјавио да његов син због проблема са коленом неће бити у тиму Белгије за вечерашњи меч са Естонијом у квалификацијама за ЕП 2024.
„Волео бих да кажем да је то тачно, али не могу да лажем. Увек покушавам да браним своје играче, али сада је то немогуће“, истакао је Тедеско на конференцији за медије уочи дуела са Естонијом и додао да је Куртоа напустио тим јер је разочаран и увређен.
Куртоа се огласио на Инстаграму и истакао да је разочаран изјавама селектора Тедеска. „Желео бих да објасним да то није био први или последњи пут да са тренером причам о стварима које се дешавају у свлачионици. Међутим, ово је први пут да то неко исприча у јавности. Разочаран сам и могу да кажем да његове изјаве не одговарају истини. Током разговора са њим, не да би се мени изашло у сусрет, затражио сам да ми објасни одлуке како би се избегле ситуације које су нам штетиле у прошлости. Бити или не капитен није хит, није ни случајна одлука. То мора да буде његова одлука, то сам покушао да му кажем, али нажалост нисам успео“, написао је голман Реала.
Куртоа је требало да носи капитенску траку Белгије на вечерашњем мечу са Естонијом. „Инсистирам на информацији да нисам ништа тражио и да сам разговарао са Лукакуом да би се рашчистила ситуација која је настала. Такође, супротно од онога што је речено, ни са једним другим саиграчем нисам причао о томе. Био сам на прегледу колена у недељу увече. Медицинско особље мог клуба и репрезентације били су у контакту и проучили су сву документацију пред одлуку о напуштању кампа“, закључио је Куртоа.
Kajl Voker želi da produži ugovor sa Mančester sitijem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Куртоа: Због повреде колена сам напустио тренинг камп репрезентације Белгије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.