Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 10:37

Бајден: Претња да ће Путин употребити тактичко нуклеарно оружје је – стварна

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да је претња да би руски председник Владимир Путин могао употребити тактичко нуклеарно оружје – „стварна“. Фото: Танјуг/AP Photo/Susan Walsh Бајден је, у суботу, Путинову изјаву да је Русија распоредила своје прво тактичко нуклеарно оружје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Белорусији, оценио као „апсолутно неодговорну“, подсећа Ројтерс.
„Када сам био овде пре две године и рекао да сам забринут због пресушивања реке Колорадо, сви су ме гледали као да сам луд“, рекао је Бајден групи донатора у понедељак у Калифорнији. Он је додао да су га исто тако гледали када је рекао да је забринут да би Путин могао да употреби тактичко нуклеарно оружје.
„Та (могућност) је стварна“, истакао је Бајден. Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је прошле недеље да је његова земља почела да преузима руско тактичко нуклеарно оружје, од којих је поједино три пута моћније од атомских бомби које су САД бациле на Хирошиму и Нагасаки 1945. године.
Русија је у мају одбацила Бајденове критике на рачун њеног плана да распореди тактичко нуклеарно оружје у Белорусији, наводећи да су САД деценијама распоређивале такво нуклеарно оружје у Европи. САД су раније саопштиле да немају намеру да мењају свој став о стратешком нуклеарном оружју као одговор на распоређивање руског нуклеарног оружја у Белорусији, као и да не виде никакве знаке да се Русија спрема да то оруже употреби.
Seul: Policija zatražila nalog za hapšenje zbog pokušaja otvaranja vrata aviona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Претња да ће Путин употребити тактичко нуклеарно оружје је – стварна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.