Сеул: Полиција затражила налог за хапшење због покушаја отварања врата авиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 10:29

Сеул: Полиција затражила налог за хапшење због покушаја отварања врата авиона

Јужнокорејска полиција затражила је данас налог за хапшење тинејџера који је у понедељак покушао да отвори врата авиона на лету из Филипина ка међународном аеродрому Инчеон, западно од Сеула. Фото: Танјуг/Yun Kwan-shick/Yonhap via AP Деветнаестогодишњак, чији идентитет није познат, приведен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у понедељак након неуспешног покушаја насилног отварања врата на авиону за хитне случајеве, а полицијски корпус међународног аеродрома Инчеон га је оптужио за кршење Закона о безбедности у ваздухопловству.
У авиону је било око 180 путника, пренео је Јонхап.
Према наводима полиције, осумњичени је почео да се понаша чудно и покушао да отвори врата за хитне случајеве око сат након полетања. Стјуардесе и путници су спречили тинејџера у том покушају пре него што је потом предат полицији аеродрома Инчеон.
Излаз у случају опасности није се отворио због разлике у ваздушном притиску и система безбедности авиона, а нико није повређен у инциденту.
Осумњичени је наводно напустио средњу школу и био је на путу кући након што је био сам на Филипинима око месец дана, саопштила је полиција.
Током испитивања, није признао јасан мотив за покушај отварања врата авиона. Полиција је саопштила да тинејџер нема евиденцију о психијатријском лечењу.
Инцидент се догодио за мање од месец дана откако је човек 30-их година отворио врата авиона за хитне случајеве на лету авио-компаније „Азијан ерлајнза“ 26. маја непосредно пре слетања у Јужну Кореју.
Zemljotres jačine 4,2 stepena pogodio jutros Rumuniju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сеул: Полиција затражила налог за хапшење због покушаја отварања врата авиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.