Енергетски ваучери за грађане Беча

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 09:49

Енергетски ваучери за грађане Беча

Бечко енергетско предузеће Вин Енерги је обезбедило десет милиона евра помоћи за најугроженије грађане у виду ваучера које издају социјалне организације Каритас, Црвени крст и Фолксхилфе од почетка јуна 2023. године. Фото: Pixabay/Michal Jarmoluk Ваучери се могу употребити за покривање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заосталих обавеза или текућих енергетских трошкова, а могу се искористити на лицу места у наведеним установама. Износ ваучера зависи од индивидуалне ситуације и одређују га социјалне установе заједно са корисницима.
Ова мера је део пакета у вредности од 140 милиона евра енергетског предузећа Вин Енерги. Пакет поред помоћи од десет милиона евра подразумева 50 милиона евра који се сливају у попусте за даљинско грејање ретроактивно, док ће 80 милиона евра потрошачи струје и гаса добити у виду бесплатних енергетских дана и попуста током лета.
„Беч је град у којем се држимо заједно. У тренутно изазвоној ситуацији желимо да помогнемо људима којима посебно тешко. До сада смо предузели низ мера, а Вин Енерги је издвојио додатних десет милиона евра за подршку грађанима у виду ваучера који могу пружити тренутну помоћ“, изјавио је Петер Ханке, члан градског већа задужен за привреду.
Kako funkcioniše najveća hibridna elektrana u Austriji?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Енергетски ваучери за грађане Беча се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.