Гутереш: Неонацисти и бели супрематисти постали највећа претња у низу држава

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 09:46

Гутереш: Неонацисти и бели супрематисти постали највећа претња у низу држава

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш упозорио је да су неонацистички и покрети белих супрематиста постали највећа претња у низу држава. Фото: Танјуг/AP Photo/Mary Altaffer, file „Неонацистички и бели супрематистички покрети брзо постају главна претња по унутрашњу безбедност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у бројним земљама. Када је у питању борба против тероризма, морамо се борити као један против те глобалне претње“, рекао је Гутереш, преноси ТАСС.
Он је упозорио да криминалне активности тих покрета, као што су прање новца, илегално рударење, трговина људима, оружјем, дрогом и антиквитетима.
Тероризам се распламсава у сложеним кризама које захватају наш свет“, навео је генерални секретар Уједињених нација.
Гутереш је указао и на проблем дискриминације и говора мржње у сајбер простору.
„Иако смо током година постигли неке значајне резултате, тероризам и насилни екстремизам настављају да пуштају корене и расту“, рекао је он.
Blinken: SAD i Kina nastavljaju razgovore o oslobađanju tri pritvorena Amerikanca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гутереш: Неонацисти и бели супрематисти постали највећа претња у низу држава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.