Ентони Блинкен завршио дводневну посету Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 18:31

Ентони Блинкен завршио дводневну посету Кини

Амерички државни секретар Ентони Блинкен завршио је данас дводневну посету Кини састанцима са високим кинеским званичницима.
„Закључена је искрена, конструктивна рунда разговора са руководством Кине. Однос између САД и Народне Републике Кине је веома значајан. Директна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дипломатија је најбољи начин да се унапреде интереси и вредности САД и да се одговорно управља конкуренцијом“, написао је Блинкен на Твитеру.
Током сусрета са председником Кине Си Ђинпингом амерички државни секретар је саопштио да Вашингтон не подржава независност Тајвана.
Он је рекао да САД подржавају политику јединствене Кине, што значи да постоји само једна кинеска влада.
„Имао сам данас искрен, садржајан и конструктиван разговор са председником Народне Републике Кине Си Ђинпингом у Пекингу.
Разговарали смо о низу важних питања, укључујући потребу да одговорно управљамо нашим односом“, објавио је Блинкен на Твитеру.
Блинкен је навео да се данас састао и са највишим званичником за дипломатију Кинеске комунистичке партије Ванг Јијем, са којим је разговарао о „низу билатералних и глобалних питања која утичу на људе широм света“.
Он се такође састао и са представницима америчких компанија у Кини.
„Поново сам потврдио да Сједињене Државе желе фер трговину и улагања у једнаким условима у нашим економским односима са НРК“, навео је Блинкен.
Председник Кине Си Ђинпинг изјавио је да је „веома добро“ да су две стране начиниле одређени напредак и постигле договоре по одређеним питањима“.
Švedski ministar odbrane očekuje prijem u NATO do samita u Viljnusu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Ентони Блинкен завршио дводневну посету Кини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.